Начин на приготвяне
Заешките дреболии и месото се сваряват, като първата вода се изхвърля. След това се припенва при нужда.
Дреболиите се режат на кубчета, а месото се разкъсва на дребни парчета. Бульонът се прецежда.
Лукът се запържва в сгорещено олио, добавя се морковът, картофите и чушката и се задушават и те. Когато поомекнат зеленчуците, добавяме отделения бульон, доливаме с вода, докато се напълни тенджерата и оставяме да заври.
Добавяме дреболиите и месото към врящия бульон. Оставяме супата така да поври за 10 минути.
След това добавяме фидето и оставяме за още около 5 минути или до готовност на фидето.
Изключваме заешката супа и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и пресен магданоз.
След като заешката супа поизстине, приготвяме застройката, като разбиваме яйцето и киселото мляко и добавяме към тях от топлата супа.
Когато застройката се темперира и я добавяме към супата, разбъркваме.
Да ви е сладко!