Заешка супа със зеле

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Заешка супа със зеле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
12/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Заешката супа със зеле е свежа и вкусна и подходяща, дори ако сте на диета"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 1/4 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • бульон на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се слага в тенджера под налягане. Залива се с вода. Посолява се.

Затваря се и се вари за около час. Може да се свари и в обикновена тенджера, но ще отнеме повече време.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.

Зелето се нарязва на ситно. Свареният заек се обезкостява и месото се накъсва на мръвчици.

В тенджера се сипва олио да загрее.

Добавят се лукът и морковите и се запържват.

Добавя се зелето и малко от бульона, в който се е варил заекът, за да се задуши и омекне зелето.

Сипва се останалият бульон и заешките мръвчици.

Овкусява се със сол, черен пипер и бульона на прах. Добавя се фидето.

Вари се още за около 5 минути.

Заешката супа със зеле е свежа и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: