Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка супа»Заешка супа със зеленчуци

Заешка супа със зеленчуци

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Заешка супа със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заешки дреболии - 200 г
  • месо - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • фиде
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките дреболии и месото се сваряват, като първата вода се изхвърля. След това се припенва при нужда.

Дреболиите се режат на кубчета, а месото се разкъсва на дребни парчета. Бульонът се прецежда.

Лукът се запържва в сгорещено олио, добавя се морковът, картофите и чушката и се задушават и те. Когато поомекнат зеленчуците, добавяме отделения бульон, доливаме с вода, докато се напълни тенджерата и оставяме да заври.

Добавяме дреболиите и месото към врящия бульон. Оставяме супата така да поври за 10 минути.

След това добавяме фидето и оставяме за още около 5 минути или до готовност на фидето.

Изключваме заешката супа и овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и пресен магданоз.

След като заешката супа поизстине, приготвяме застройката, като разбиваме яйцето и киселото мляко и добавяме към тях от топлата супа.

Когато застройката се темперира и я добавяме към супата, разбъркваме.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: