Начин на приготвяне
Сварете месото в подсолена вода. Обезкостете и нарежете на малки парчета. Нарежете моркова и лука на дребно.
Загрейте една кафяна чашка зехтин и пуснете зеленчуците да се запържат за кратко.
Добавете нарязания спанак и месото. Захлупете и задушете за 5 мин. Излейте топлия заешки бульон. След като супата заври, добавете две супени лъжици ориз.
Гответе до готовност на ориза. Овкусете с наситнен джоджен. Отдръпнете съда от котлона.
В купа разбийте с телена бъркалка един жълтък с две супени лъжици кисело мляко.
Излейте черпак от топлата супа, разбъркайте и върнете застройката в тенджерата. Поръсете заешката супа с щипка черен пипер. Да ви е сладко!
Заешката супа със спанак е много вкусна.
Коментари