Оризова супа по турски

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
16/08/2019
"Супер лесна за приговяне супичка, която ще бъде готова да я опитате за има няма половин час "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматен концентрат - 2 с.л. (салча)
  • вода - 2 л
  • зелен пипер - 2 бр. сиврия
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пипера на дребно и взимаме тенджера, добавяме вътре мазнина и запържваме пипера за малко.

Прибавяме салча и брашно и запържваме заедно за около две минути, след което доливаме два литра вода и чакаме да заври, когато заври, прибавяме измития ориз и чесън, нарязан на дребно.

Преди да спрем котлона, добавяме към оризовата супа черен пипер, джожен и сол.

След три минути спираме котлона и сервираме оризовата супа по турски с поръсен отгоре джоджен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар