Трицветна панакота с праскови

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363651
17/08/2019
"Нежни изкушения с дъх на зрели праскови "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените праскови заедно с 1/3 от захарта се пасират, докато се получи гладка кремообразна смес.

Сметаната, млякото, останалата захар (100 г) и ванилията се слагат на котлона да се сгорещят, но не и да завират.

Сместа се отдръпва да се охлади. Във водата се разтваря желатинът и се оставя за 10-15 минути да набъбне. След това на водна баня се разтапя.

Половината от пюрето се отделя в купа и към нея се прибавя 1/3 от желатина. Разбърква се добре и се изсипва във формички. Слага се в хладилник да стегне (около 40 минути).

В останалата част от пюрето се изсипва 1/3 от млечната смес. Желатинът отново се стапя на водна баня и се прибавя половината от него. Разбърква се добре и внимателно се изсипва върху желирания вече прасковен крем.

След още 30-40 минути към млечната смес се прибавя останалият желатин.

Изсипва се също във формичките и след 1 час панакотата е готова за консумация.

За да се извади трицветната панакота с праскови по-лесно от формичките, може да се потопи в гореща вода за 5-6 секунди и след това да се обърне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар