Начин на приготвяне
Първо, пригответе крема за тарталетите, за да има време да изстине.
Загрейте млякото със захарта и сметаната на умерен огън, като внимавате да не кипне.
Разбийте жълтъците със ваниловата захар и нишестето, за разреждане може да капнете малко мляко.
Налейте ги към млякото на котлона , намалете огъня и бъркайте до сгъстяване на крема около 7 минути.
Сипете в съд и покрийте с прозрачно домакинско фолио, така че да прилепва за крема, за да не се образува твърда коричка. Така го оставете да изстива, докато приготвите всичко останало.
За тестото смесете всички продукти и омесете до гладкост. Късайте топчета, 8-10 на брой, слагайте ги във формички за тарталети с диаметър 10-11 см, предварително намазнени, и разстилайте с пръсти, докато се покрият равномерно дъното и стените на формата. Надупчете с вилица дъното, за да не се повдига при печенето и приберете за 10-15 минути във фризер. През това време загрейте фурната до 180 градуса и се заемете с франчипана.
За него сложете всички продукти в блендер и смелете не на абсолютна каша, а да се виждат миниатюрни парченца.
Готовите тарталети изпечете за около 12-15 минути или докато почервенеят по краищата, оставете да поизстинат и извадете от формите. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене, и във всяка сложете по лъжица франчипан, докато го изчерпате. Намажете отгоре с разбит белтък и запечете във фурната за 3-4 минути.
Отново оставете тарталетите да изстинат и напълнете със крема. За да е гладък и да стои красиво, е добре да го пуснете да се завърти в нутри блендер и после или да го разпределите с лъжица, или да напълните в пош с гладък накрайник, да го оставите за няколко минути в хладилник и тогава да шприцовате кремчето.
Подредете боровинките върху крема, поръсете тарталетите с боровинки и франчипан от кашу с пудра захар и поднесете тези вълшебни тарталети.
Да ви е сладко!