Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати по турски

Пълнени домати по турски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пълнени домати по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Разкошни постни пълнени домати, които са вкусни топли и два пъти по-вкусно студени"

Необходими Продукти

  • домати - 12 средни
  • лук - 3 глави, ситно накълцан
  • зехтин - 5 с.л.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете капачета на доматите и ги запазете. Изгребете вътрешността и я оставете настрана.

Запържете лука с 3 с.л. мазнина до златисто. Добавете нарязаната вътрешност от доматите и запържете така 5 минути.

Прибавете ориза и разбъркайте. Поръсете сол и черен пипер на око и долейте 2 ч.ч. топла вода.

Оставете да къкри на слаб огън, докато оризът поеме водата. Накрая овкусете с магданоза и джоджена и напълнете доматите с плънката.

Покрийте ги с капачета, като ги подредите в подмазнена тава, Полейте ги със зехтин и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Пъхнете ги да се изпекат до готовност в умерена фурна.

Поднесете пълнените домати по турски охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Месалина прекрасна
Месалина прекрасна
Без каймица минимум 500-600 гр е пълен Bull Shit! Толкова труд за нищо. И задължително, няколко скилидки чесън, финно нарязан и задушен.
18.06.2013 16:45
2
1
1
Покажи всички подкоментари