Лесно лятно кьопоолу

Лесно лятно кьопоолу
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Лятото всичко трябва да става по-лесно и по-бързо, за да имаме повече време да му се насладим - това важи с пълна сила и за кьопоолуто"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средни
  • чушки - 4 бр./зелени, червени/
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги подредете в тава за печене. Изпечете ги във фурна до готовност.

Добре е дори зеленчуците да са изпечени на жар върху плоча. Така са по-ароматни, но не във всички домакинства това е възможно. И в този случай фурната ще свърши работа.

Готовите зеленчуци сложете в найлонови пликове /патладжаните отделно, тъй като отделят горчив сок/, за да се задушат.

Готовите печени зеленчуци почистете от люспи, семки и дръжки.

Нарежете на парченца и пасирайте кьопоолуто.

Овкусете лесното лятно кьопоолу с пасиран чесън, сол и зехтин.

Много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: