Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Домашни питки за бургери

Домашни питки за бургери

Домашни питки за бургери
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако ще правите домашни бургери, направете ги както трябва - започнете с питките"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • мая - 1 ч.л. (суха)
  • вода - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 40 г (може и олио)
  • за намазване
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Разбъркайте и покрийте съда с кърпа. Оставете на топло за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче. Към тях добавете маята, разбито 1 яйце и разтопеното масло (олио). Замесете меко и еластично тесто.

Намажете го с малко олио и оставете да втаса докато удвои обема си, за около 30-40 минути.

Готовото тесто разделете на 8 равни части. Оформете ги на питки и поставете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние една от друга. Оставете отново да втасат за 20 минути.

След това ги намажете с четка с малко зехтин. Печете в загряна фурна на 190 градуса за около 20 минути.

Охладете върху решетка и направете на близките си страхотни бургери.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стават невероятно вкусни питки!!!
28.07.2024 10:33
1