Страхотна крем супа от червена леща

ГабриелаГабриелаЧирак16274
19/08/2019
"Богата и ароматна кремсупа с наситен вкус - само няколко крутончета липсват, за да бъде съвършена "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук запържваме с мазнина в тенджера. Добавяме моркова и картофа и бъркаме за няколко минути. След това прибавяме и добре измитата леща.

Наливаме гореща вода в тенджерата, да е не повече от два-три пръста над зеленчуците. Овкусяваме със сушена мента или, ако нямате, може и с джоджен. Така трябва да се вари около 20-25 минути.

През това време приготвяме доматения сос. Като за него слагаме мазнина в тиган, добавяме брашното и запържваме леко. След това червен пипер, доматеното пюре и малко вода. Разбъркваме добре и дърпаме настрана соса.

Готовата супа пасираме с пасатор овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме доматения сос към супата и бъркаме на котлона за около две минути.

Супата от леща е готова. Може да поднесете със лимон, магданоз, а най-добре със загрято олио с червен пипер.

Вкусотия!

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар