Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
Яйцата се разбиват със захарта, олиото и прясното мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Шоколадовата заливка се приготвя, като в тенджерка се сипва сметаната, добавя се начупеният шоколад и солта.
Слага се на котлона да се затопли, бърка се постоянно да се стопи шоколадът.
Отстранява се от котлона, оставя се да изстине.
Разбива се с миксер, леко да си увеличи обема, на не много гъст крем, трябва да остане по-течен.
Залива се шоколадовият блат, реже се на парчета и шоколадовия сладкиш се поръсва с кокосовите стърготини.