Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Ароматен сироп от сини сливи и джанки

Ароматен сироп от сини сливи и джанки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Ароматен сироп от сини сливи и джанки
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Може и да не ви се вярва, но ще направите разкошен сироп от сини сливи и джанки, по-хубав дори от ферментиралия му вариант"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1.5 кг
  • джанки - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • ябълки - 2 бр., червени
  • канела - 1 пръчица
  • карамфил - 5 гвоздейчета
  • вода - 3 литра
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме плодовете от дръжките. Режем ги на две части и ги посипваме със захарта. Доливаме 1 в.ч. вода.

Поставяме ги в стъклен или емайлиран съд в хладилник за 24 часа.

На следващия ден добавяме резенчета от ябълките и варим плодовата маса на умерена температура до разваряването на плодовете.

Отстраняваме съда от котлона и го оставяме да се охлади.

На следващия ден прибавяме ароматите и варим отново, докато течността се посгъсти.

Прибавяме лимонената киселина и варим още 5-6 минути.

Наливаме сиропа горещ в чисти и сухи бутилки или бурканчета.

Затваряме с капачки и обръщаме, за да се запечатат.

Покриваме сиропа от сини сливи и джанки с кърпа, за да изстиват по-бавно.

Съхраняваме на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
ароматен и много вкусен сироп:)
20.08.2019 16:11
1