Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с гъби, нахут и сирене бри

Талиатели с гъби, нахут и сирене бри

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Талиатели с гъби, нахут и сирене бри2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Уханна паста и бутилка вино - перфектни за всякакви поводи и по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • гъби - 250 г
  • нахут - 100 г
  • царевица - 100 г
  • кедрови ядки - 5 г
  • масло - 30 г
  • сирене бри - 60 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Талиателите ги варите за около 10 мин в подсолена вода, докато не се сготвят. След това измивате със студена вода в гевгир и капвате няколко капки олио, за да не се слепят.

За соса:

Гъбите, нарязани на ивички, ги задушавате в маслото заедно с кадровите ядки (може да ги замените с орехи, ситно кашу или дори филетирани бадеми).

Добавяте готварската сметана и бъркате за няколко минути. След това добавяте сиренето Бри, нахута и царевичката. Овкусявате с индийско орехче, сол и пипер по вкус и готвите соса още няколко минути, докато се сгъсти.

Изцедените талиатели ги добавяте към соса и ги бъркате добре, за да попият леко.

Сервирате ги топли, може по желания да поръсите с пармезан.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: