Плодова пита с праскови и карамел

19/08/2019
"А сега повтаряйте след мен - ще изям само едно парче с кафето, ще изям само едно парче с кафето "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо810
  • Преглеждания за месеца370
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото и захарта направо в тавата и на котлона го карамелизирайте, като внимавайте да не да гори, защото после може да горчи.

Добра идея е първо да карамелизирате захарта, а след това да сложите маслото и да го оставите да се разтопи.

Когато се карамелизира захарта, свалете от котлона и сложете почистените е нарязани на резени праскови върху карамела.

В съд разбийте яйцата със захарта и постепенно добавете брашното, объркано с бакпулвера. Изсипете получената смес върху наредените плодове и печете на 180 градуса до зачервяване.

Още топлият сладкиш с праскови се обръща върху подходящ поднос.

В тава сипете малко вода и сложете обратно на котлона да кипне, така ще се обере карамелът, останал по дъното.

С получения сироп залейте плодовата пита с праскови и карамел.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар