Печени мачкани картофи

20/08/2019
"Вярвате или не, но това са най-вкусните печени картофи, които може да опитате - ароматни и лесни за приготвяне "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 678
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. средна големина, пресни
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - едра, люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте картофите и леко ги подсушете, нека си останат малко влажни.

2. Сложете върху два листа хартия за печене два по два и всеки намажете с лъжица хубав ароматен зехтин.

3. Сгънете хартията, оформяйки пакетче, и го обърнете, така че сгъвките да са отдолу и да не се разтварят.

4. Сложете пакетите в загрята на 200 градуса фурна и печете 30-35 минути. Ако хартията, която ползвате, е от бялата, леко прозрачна, ще си проличи кога са готови по загара.

5. Извадете тавата и с широка метална шпатула, смачкайте всеки от картофите, без да отвивате, и използвайки силен натиск върху тях, така че хубаво да се напукат и сплескат. Ако усетите, че са твърди, върнете във фурната печените картофи за още малко време.

6. Готовите печени мачкани картофи поднесете топли. Чудесни са и вкусни, само поръсени с едра люспеста сол и още малко зехтин, но може да ги залеете със сос, дресинг или поръска от любими подправки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар