Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бут с гъби и сметана

Пилешки пържоли от бут с гъби и сметана

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешки пържоли от бут с гъби и сметана
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Перфектната 3 в 1 комбинация не е онази, която ви рекламират по телевизора, а крехко пилешко, гъби и сметана"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • гъби - 250 г /стерилизирани /може и друг вид/
  • люти чушки - 1 бр. чили
  • сметана - 250 мл течна животинска
  • зелен лук - 1 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • бяло вино - 40 мл черен пипер
  • магданоз
  • целина
  • чери домати - 4 бр.
  • сирене - Рокфор или Камамбер или друг вид
  • краве масло - и зехтин
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително мариновам пържолите поне за час с черен пипер, сол, чесън, къри, магданоз и др. по ваш вкус.

След като се маринова, готвим, като първо загряваме мазнината, добавяме чилито, зеления лук, скилидките чесън, нарязани ситно, за минута да се ароматизира мазнината, след това добавяме маринованите пържоли, запържваме ги от двете страни, да се позачервят леко, нарязаните на половинки чери доматки, да се запържат.

Добавяме виното, за да спрем пърженето /редуцираме/ виното за минута и добавяме сметаната с целината, магданоза и гъбите, намаляваме котлона и готвим бавно, за да стане сметаната по-вкусна.

Когато се посгъсти, след около 15 мин, спираме котлона и добавяме две парченца /колкото орех/ сирене Рокфор или друго от този вид.

Сервираме ...това вкусно пиле в сметана!

Да ви е сладко с моята рецепта за пилешки пържоли от бут с гъби и сметана!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: