Пълнен цял патладжан на фурна

23/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на две /стават четири половинки/, издълбавам, накисвам в солена вода за 30 минути, след това се подсушават.

Запържвам от двете страни в мазнина да омекнат малко /във фурната ще се досготвят/, оставям в тавата и подготвям плънката.

В тигана запържвам лука с черния пипер, добавям моркова, нарязан на кубчета, издълбаната плънка от патладжаните, нарязана на ситно, тиквичката на кубчета.

Задушавам да омекне, добавям каймата да се задуши, разбърквам, добавям дoмата, нарязан на кубчета, и задушавам. Мазнината е по ваше желание /моят избор, когато запържвам, е с краве масло, мас, кокосово, авокадо/. Пълня патладжаните и върху тях нареждам втория домат на колелца.

Когато е готово ястието, нареждам кръгчета моцарела, оставям за пет минути във фурната да се разтопи. Може да се направи и без моцарела.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар