Пиле-кавърма във фурна

Пиле-кавърма във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Не се облизвайте, а си запишете рецептата и го опитайте - няма да намерите по-вкусно пиле-кавърма от това"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 4 с.л. мариновани
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер - млян
  • сол
  • магданоз - свеж
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Прецедете пилешкия бульон.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го настържете на едро ренде. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на малки ивици.

В тава за печене сложете олиото и лука. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука.

Прибавете моркова и чушката, гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.

Прибавете червения пипер и гъбите, добавете пилешкия бульон.

Овкусете със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. Сложете обезкостеното пилешко месо.

Добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и запечете до готовност кавърмата - течността трябва да изври и ястието да остане на мазнина.

Готовата пилешка кавърма във фурна поръсете със свеж магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: