Начин на приготвяне
Предварително сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Прецедете пилешкия бульон.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете моркова и го настържете на едро ренде. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на малки ивици.
В тава за печене сложете олиото и лука. Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука.
Прибавете моркова и чушката, гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време.
Прибавете червения пипер и гъбите, добавете пилешкия бульон.
Овкусете със сол, черен пипер и зеленчукова подправка. Сложете обезкостеното пилешко месо.
Добавете доматеното пюре. Разбъркайте добре и запечете до готовност кавърмата - течността трябва да изври и ястието да остане на мазнина.
Готовата пилешка кавърма във фурна поръсете със свеж магданоз и поднесете.