Пълнено цяло пиле на фурна

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач99
23/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 928
  • Преглеждания за месеца1676
  • Преглеждания за седмицата678
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се подсушава. Отърква се хубаво с подправки. Маслото се напъхва под кожата, за да няма вкус на загоряло.

Нарежете лимоните и лайма, обелете чесъна и джинджифила и напълнете. Допълнете с нахут, колкото поеме. Завържете крачетата, за да се притвори отворчето и плънката не пада.

Нарежете морковите. Ако има място може да пъхнете някое морковче в пилето.

Пилето се пече в подходящ съд от йенско стъкло под капак с малко водичка.

След час капакът се маха като е хубаво през 10 минути да се полива със сосче.

Пече се докато придобие хрупкава златиста коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар