Супа от патешко бутче

Супа от патешко бутче

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Супа от патешко бутче
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
23/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"Супа от патешко бутче ви съветваме да си приготвите възможно най-скоро, трябва да се опита"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе хубав концентриран бульон от почистените и разполовени една глава лук, три скилидки чесън, единия стрък целина, пащърнака, по-голямата част от магданоза и два големи моркова.

Към тях сложете и патешката мас и малко сол. Варете на умерен огън 35-40 минути.

Ако ползвате пресни патешки бутчета, сварете и тях в бульона докато са готови напълно. Извадете ги, обезкостете, а течността прецедете.

Останалите зеленчуци накълцайте на ситно. Аз обичам да смилам лука, целината и домата, а моркова да режа на малки кубчета.

Запържете ги в олиото до омекване със малко сол.

Налейте бульона и долейте с вода, ако е нужно. Прибавете обезкостените и накълцани на ситно патешки бутчета, наситнен магданоз, розмарин и черен пипер и варете всичко заедно 15 минутки. Ако обичате супата с добавен ориз го сложете и него, за да се свари през това време, а ако обичате с фиде го прибавете чак накрая, защото става бързо.

Дръпнете супата от огъня и оставете леко да поизстине.

Разбийте жълтъците с малко сол и киселото мляко. Към тях добавете два - три черпака от бульона, за да се уеднаквят температурите. Върнете сместа в патешката супа и доовкусете, ако е нужно, с още сол, пипер, магданоз или зелени накълцани стръкчета пресен лук.

Поднесете супата от патешко бутче гореща за сгряване на тялото и душата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: