Чудни кемерки с ароматна плънка

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57
469
225
207
23/08/2019
"Ето ги онези кемерки, които като деца ни караха да се облизваме - лесна и изпитана рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 423
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнена Питка

Начин на приготвяне

Активирам маята с прясното мляко и захарта. След това правя кладенче в брашното, сипвам маята, прясното мляко и яйцата, прибавям маслото, олиото и солта и замесвам меко тесто, което оставям да втаса за около 90 минути.

Междувременно приготвих плънката за кемерките, които толкова много обичат вкъщи.

Изпържих ситно нарязани лук, чушка и стъбло целина. След това сложих и каймата и 1 рендосан домат. Сготвих го, докато остана на мазнина, овкусих с чубрица

От тестото разточвам голям кръг с дебелина 2-3 см, изрязвам кръгове с една паничка. Във всеки кръг и слагам плънка. Прищипах краищата. Намазах с разбито яйце и изпекох кемерките с ароматна плънка на 200 градуса до готовност.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар