Фин ягодов мус

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
23/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се много лесно, а вкусът е изключително нежен и копринен.

Пасирам 400 г ягоди и ги минавам през цедка, за да махна семките и да остане фино пюре.

Накисвам 7 г желатин в студена вода на блистерчета - тоест 4 блистерчета. Като омекнат, ги слагам в затоплено на котлона ягодово пюре (около 4 с.л.)

Прецеденото пюре връщам в блендера и сипвам, разбивайки 120 мл кондензирано мляко и100 г маскарпоне.

Сипвам желатина и като се сгъсти, изключвам котлона.

Отделно разбивам на хубав крем сметаната със 2с.л пудра захар и със шпатула смесвам сметаната с ягодовия крем.

Сипвам муса в чашки и оставям в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар