Фин ягодов мус

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57531222516
Фин ягодов мус
Снимка: Hristo-Y-Moni
2 / 4
23/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ягоди - 40 г
  • желатин - 7 г на блистерчета
  • кондензирано мляко - 120 мл
  • маскарпоне - 100 г
  • сметана - 150 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се много лесно, а вкусът е изключително нежен и копринен.

Пасирам 400 г ягоди и ги минавам през цедка, за да махна семките и да остане фино пюре.

Накисвам 7 г желатин в студена вода на блистерчета - тоест 4 блистерчета. Като омекнат, ги слагам в затоплено на котлона ягодово пюре (около 4 с.л.)

Прецеденото пюре връщам в блендера и сипвам, разбивайки 120 мл кондензирано мляко и100 г маскарпоне.

Сипвам желатина и като се сгъсти, изключвам котлона.

Отделно разбивам на хубав крем сметаната със 2с.л пудра захар и със шпатула смесвам сметаната с ягодовия крем.

Сипвам муса в чашки и оставям в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: