Начин на приготвяне
Приготвя се много лесно, а вкусът е изключително нежен и копринен.
Пасирам 400 г ягоди и ги минавам през цедка, за да махна семките и да остане фино пюре.
Накисвам 7 г желатин в студена вода на блистерчета - тоест 4 блистерчета. Като омекнат, ги слагам в затоплено на котлона ягодово пюре (около 4 с.л.)
Прецеденото пюре връщам в блендера и сипвам, разбивайки 120 мл кондензирано мляко и100 г маскарпоне.
Сипвам желатина и като се сгъсти, изключвам котлона.
Отделно разбивам на хубав крем сметаната със 2с.л пудра захар и със шпатула смесвам сметаната с ягодовия крем.
Сипвам муса в чашки и оставям в хладилника.