Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Ароматна паста с кайма и бешамел, запечена на фурна

Ароматна паста с кайма и бешамел, запечена на фурна

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57544222
Ароматна паста с кайма и бешамел, запечена на фурна
Снимка: Hristo-Y-Moni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г телешка и свинска едро смляна
  • гъби - 300 г
  • доматен сос - 150 г или предварително изпържени рендосани домати
  • паста - 1 пакет по избор
  • моцарела
  • пармезан
  • за заливката
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам нарязаните лук и гъби. Като омекнат, слагам каймата. Когато се изпържи хубаво, слагам доматения сос и щипка сол.

В малка тенджерка запържвам 2 с.л брашно в зехтин и сипвам прясно мляко - около 500 мл, да не е гъст бешамелът.

През това време сварявам пастата.

В тава сипвам паста и сместа с каймата. Обърквам хубаво.

Изсипвам бешамела, отгоре поръсвам обилно с моцарела и върху нея с рендосан пармезан. Накрая слагам парченца масло.

Запичам на 180 градуса до разтопяване на пармезана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: