Начин на приготвяне
Всички изброени зеленчуци измиваме обилно с вода, почистваме, обелваме и повторно изплакваме.
Първо приготвяме зеленчуковия бульон, като за целта поставяме съд с вода на силен огън. След като водата кипне, намаляваме температурата и прибавяме упоменатите за бульона зеленчуци, нарязани на едро.
След като се сварят прецеждаме горещия бульон, а зеленчуците оставяме да се охладят.
За супата нарязваме моркова и чушките на ситни зарчета, а домата е настъргваме на ренде.
Прибавяме ги в зеленчуковия бульон, заедно с растителната мазнина, намачкания на ситно лук от варенето и овкусяваме със сол. След като те омекнат, прибавяме кубчетата картофи.
Супата ври на много тих огън. Десетина минути, преди да застроим супата, прибавяме доматите, киноата и фидето.
От киселото мляко и жълтъка приготвяме застройка, като темперираме с част от бульона на супата.
След като я смесим със супата, изключваме котлона и прибавяме магданоз, нарязан на много ситно.
Поднасяме картофената супа топла, гарнирана с бучка масло.
Съвет: При приготвяне на детски ястия не гответе със запръжки, а задушавайте продуктите в мазнина и вода.
Подправки като черен пипер, дафинов лист или бахар не са за препоръчване.
Сварените и охладени зеленчуци от бульона пасирайте и пригответе зеленчуково пюре, разредете с прясно мляко или част от бульона.
Ако малчуганът не обича листенцата от магданоза го сварете с дръжките и отделете.
Избягвайте застройките с белтък за деца до 3 годинки, поради алергии от него.