Начин на приготвяне
Сваряваме картофите и яйцата поотделно.
Картофите обелваме и настъргваме единия в купичка. Посоляваме на вкус.
Смесваме майонезата и киселото мляко, сипваме върху настъргания картоф 2 с.л. от тази смес. Отгоре настъргваме половината сирене, а след това настъргваме и 2 яйца.
Продължаваме с още един ред настърган картоф, след това соса, настъргано сирене и завършваме с двете настъргани яйца.
Отгоре украсяваме с парченца маслини.
Покриваме яйчената салата с майонеза и картофи с фолио и я прибираме в хладилника за 40 минути да се стегне и охлади. След това сервираме.
Вижте също как да си направите вкусна яйчена разядка или любимата майонеза от сварени яйца.