Маслен кейк със стафиди

nadianadiaНовак217
25/08/2019
"Правите ли маслен кейк - повече хора поканете да го опитат, защото хубавите работи трябва да се споделят с всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • стафиди - около 1/2 ч. чаша
  • захар - колкото тежат 4 - те яйца
  • брашно - колкото тежат 4 - те яйца
  • масло - колкото тежат 4 - те яйца
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата в съд и ги претегляме с кухненска везна. Ако тежат например 172 гр., то същото тегло трябва да имат захарта, маслото и брашното.

Мекото масло и захарта се разбиват на пяна. Прибавят се брашното, ванилията и стафидите. Яйцата се слагат най-накрая, като се разбъркват едно по едно.

Сместа се изсипва в намазана с масло кръгла форма или силиконова тавичка и се пече на 180 градуса до златисто. След като изстине се поръсва с пудра захар.

* Вместо стафиди може да се използват малини, вишни или череши, които се добавят в сместа накрая, оваляни предварително в брашно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар