Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Баварски хлебчета

Баварски хлебчета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Баварски хлебчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 25 г прясна
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с 250 г от затопленото мляко и 50 г захар. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме млякото с маята и захарта.

Замесваме меко тесто и го оставяме на топло за 30 минути да втаса.

Отново премесваме, като добавяме 50 г разтопено масло, яйцата и щипка сол. Отново оставяме тестото за 30 минути за да втаса.

Оформяме готовото тесто като цилиндър, който разрязваме на 12-14 парчета.

Разбиваме остатъка от захарта с разтопеното масло, добавяме останалото мляко и изсипваме в дълбока тавичка. Нареждаме парчетата тесто вътре и печем на слаб огън 30-35 минути, докато се получи хрупкава, златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: