Страхотна боровинкова торта

Страхотна боровинкова торта

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
549
6k
1k
2k
3
Страхотна боровинкова торта
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
25/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви45 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10
"Колко е страхотна тази боровинкова торта ще разберете и сами, защото проста няма как да не я приготвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купи разделете белтъци от жълтъци. Белтъците разбийте с щипка сол за 3-4 мин.

Жълтъците разбийте с миксер със 100 г захар до побеляване. Съберете ги в една купа, като внимателно разбърквате отдолу нагоре, за да не спадне сместа.

В друга купа смесете пресятото с бакпулвера, нишестето, ванилията и щипка сол брашно. Сложете смлените бадеми. На порции прибавете сухата смес към яйчената. Излейте на струйка разтопеното краве масло. Хомогенизирайте сместа. Застелете форма (20 см) с хартия за печене.

Изсипете кексовата смес. Подравнете и изпечете блата на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25 мин. Извадете формата, освободете блата и охладете на решетка.

За крема разбийте охладената сметана на твърд сняг. Към сиренето сложете една с.л. сирене филаделфия или крема, хомогенизирайте добре и прибавете сметаната. Сложете желатина в чаша със студена вода за да омекне.

Към лимоновия сок прибавете омекналия желатин и 50 г захар. Сложете течността на котлон и бъркайте докато желатина се разтопи. Прибавете към крема, разбъркайте добре.

Разрежете охладения блат хоризонтално. Във форма (20 см.) с откопчаващ се ринг сложете едната половина, изсипете всичкия крем, подравнете и похлупете с другата половина. Приберете тортата в хладилник за 5-6 часа.

Охладената боровинкова торта украсете с пресни боровинки и поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: