Телешко със сметанов сос гъби и круши

26/08/2019
"Изискано предложение за онези специални моменти, в които наистина искате да впечатлите с нещо стилно и вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържвам/запечатвам/ месото в масло да се зачерви, заливам го с виното и чашка вода, добавям цялата глава лук и морков, дафиновия лист, затварям тенджерата под налягане задушавам 40 минути.

Задушавам на средна степен на котлона. Когато е готово, изваждам моркова и лука, пасирам лука. Моркова вече не е нужен :)

Следва приготвянето на сметановия сос:

След сваряване на месото обикновено остава бульон 150 мл, към него добавям сметаната, доматчетата /нарязани на половинки/, целите обелени круши, гъбите, скилидки нарязани чесън.

Всичко е отново в тенджерата под налягане, при месото /вече станало крехко/. Задушавам още 15 минути, сметаната се посгъстява, крушите поемат ароматите. Не разбърквам!

Когато е готов и сметановият сос, изваждам целите круши, разпределям порциите месо и сос, като върху всяка порция телешко със сметанов сос поставям круша, украсена/ поръсена с пармезан.

Прекрасно се съчетават вкусовете в моята рецепта за телешко със сметанов сос, гъби и круши!

Приятно приготвяне и вкусно хапване!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар