Начин на приготвяне
Безглутенов, диетичен и полезен блат за пица.
Подготовка на блата. Сухите съставки се омесват и след това се добавят течните, както обичайно правим. Първо, смесвам лененото семе, прясно смляно /да запази полезните си свойства/, сушен грах /смлян/, масло,
Яйцето, подправките, наситнения чесън разбърквам - сместа става по-гъста, добавям млякото / водата/. Тестото става лепкаво! Намаслявам леко ръцете си и върху хартия за печене сплесквам и разстилам тестото. Ако тестото ви стане по рядко, добавете още брашно от грах - не се притеснявайте, блатът винаги се получава!
Идва ред на плънката: доматен сос, червен пресен пипер, гъби, моцарела, босилек. Първо задушавам гъбите в малко масълце. Намазвам блата добре с доматения сос.
Подреждам върху пицата червената пиперка, нарязана на ивици, гъбите.
Поставям нашата безглутенова пица във фурната да се изпече, зависи от фурната кога е готова.
Когато печенето приключи, слагам моцарелата, нарязана на филийки, още две-три минути в горещата фурна да се разтопи.
Много вкусна е тази домашна пица - диетична, освен полезна! Не се колебайте - пригответе си и хапнете без угризения тази диетична пица!