Яхния с пресен грах и свински ребърца

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
26/08/2019
"Само едно нещо може да е по-хубаво от порция яхния с пресен грах и свински ребърца - две порции от тази гозба "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 524
  • Преглеждания за месеца1104
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера пържа месото със зехтин или олио, докато се зачерви. След това му сипвам малко вода и го оставям да къкри на слаб огън, докато изври водата и месото стане почти готово. При нужда доливам още вода.

Целта е месото да се задушава с мазнина и вода, а не да се вари в много вода.

Когато остане на мазнина, слагам нарязаните лук, моркови, домати и изпържвам хубаво.

Слагам 1 с.л. брашно, пържа 2 минути и сипвам червен пипер.

Обърквам хубаво и слагам граха.

Сипвам вода или бульон, поръсвам с чубрица и сол, нарязвам чесън на ситно и готвя свинското с грах /undefined на слаб огън около 30 минути.

На граха не му трябва много, а и месото е сготвено.

Накрая нарязвам от любимия ми магданоз в яхнията с пресен грах и свински ребърца.

Това е моят начин за тази грах яхния!

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi
Georgi
07.09.2019 13:11
Със най голямо удоволствие ще пробвам рецептата поздрави
0
0