Начин на приготвяне
В тенджера пържа месото със зехтин или олио, докато се зачерви. След това му сипвам малко вода и го оставям да къкри на слаб огън, докато изври водата и месото стане почти готово. При нужда доливам още вода.
Целта е месото да се задушава с мазнина и вода, а не да се вари в много вода.
Когато остане на мазнина, слагам нарязаните лук, моркови, домати и изпържвам хубаво.
Слагам 1 с.л. брашно, пържа 2 минути и сипвам червен пипер.
Обърквам хубаво и слагам граха.
Сипвам вода или бульон, поръсвам с чубрица и сол, нарязвам чесън на ситно и готвя свинското с грах на слаб огън около 30 минути.
На граха не му трябва много, а и месото е сготвено.
Накрая нарязвам от любимия ми магданоз в яхнията с пресен грах и свински ребърца.
Това е моят начин за тази грах яхния!
Коментари