Чийзкейк с маскарпоне и праскови

28/08/2019
"Хайде и опитайте още едно парче от този чийзкейк и после пак ни питайте какво толкова му харесваме на лятото "
Приготвяне16 мин.
Готвене5 мин.
Общо21 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете прасковата на парченца. Сложете я със водата на котлона да поври 5 минути, или докато хубаво омекне, и тогава добавете фруктозата. Разбъркайте и оставете за 2-3 минути да поизстине, като през това време хидратирате желатина.

2. Разтворете хидратираният желатин във течността с плода, разбъркайте и оставете да изстива.

3. Намачкайте и смелете в блендер бисквитите. Смесете ги със разтопеното масло и сипете на дъното на тавичка с откопчаващо дъно-24 см диаметър. Притискайте с обратната страна на лъжица и заравнете блата, след това приберете тавата във фризер.

4. Разбийте сметаната с маскарпонето на пухкаво кремче. Когато желатиновата смес с плода е изстинала (но не чакайте да стяга, разбира се), я сипвайте на части към чийз сместа и работете с плавни движения до пълно хомогенизиране.

5. Извадете тавичката с блата за чийзкейка от фризера, сипете плодовата чийз смес и заравнете.

Оставете тортата да стегне най-малко 4 часа в хладилник.

Когато чийзкейкът с праскови е готов може да намажете с прасковеното сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар