Пилешко филе с гъби

ЕленаЕленаЧирак5978
28/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца718
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на едро и се посолява и подправя с черен пипер от двете страни.

Слага се в тиган с малко олио и се запържва до златисто, така че подправките му да полепнат по повърхността.

Изважда се от тигана и се оставя на страни.

В същия тиган се добавя малко зехтин и 1 бучка масло и се слагат гъбите, нарязани на едро. Като поомекнат, се поръсва сушения копър и наситнения чесън, както и индийското орехче.

Оставят се още 5 мин и се вадят от тигана. Пак в същия тиган се слага отново малко зехтин и масло и 1 с.л. брашно, бърка се интензивно, докато брашното не се смеси хубаво с мазнината.

Изсипва се предварително разтворения бульон в 250 мл гореща вода и сосът се разбърква.

В него се връща пилешкото филе и гъбите, слага се 50 мл вино и пилето с гъби се остави да къкри на тих огън за около 10 мин.

Пилешкото филе с гъби се изключва и се поръсва с пресен копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар