Песто от тиквички и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15727160
29/08/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пестото, което ви предлагам, може да се направи със сурови тиквички, но и с леко сотирани. Изберете вие вашия начин.

Пестото от тиквички и бадеми се използва като сос за паста, ньоки и лазаня, за намазване на пица, за ризото. Придава чудесен и неповторим вкус на ястията.

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги и разбъркайте добре. Към тях прибавете обелените сурови бадеми, настъргания пармезан и босилека.

Сложете всички продукти в блендер. Смелете до получаване на хомогена смес. Подправете пестото със зехтин.

Не приготвяйте големи количества песто от тиквички, а само толкова, колкото да изсползвате за едно ядене.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар