Песто от тиквички и бадеми

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
490
6k
1k
1k
3
29/08/2019
"Домашно приготвено песто от тиквички и бадеми, гарнираме ястие или просто си го мажем на филийка, защото е супер вкусно "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пестото, което ви предлагам, може да се направи със сурови тиквички, но и с леко сотирани. Изберете вие вашия начин.

Пестото от тиквички и бадеми се използва като сос за паста, ньоки и лазаня, за намазване на пица, за ризото. Придава чудесен и неповторим вкус на ястията.

Настържете тиквичките на едро ренде. Посолете ги и разбъркайте добре. Към тях прибавете обелените сурови бадеми, настъргания пармезан и босилека.

Сложете всички продукти в блендер. Смелете до получаване на хомогена смес. Подправете пестото със зехтин.

Не приготвяйте големи количества песто от тиквички, а само толкова, колкото да изсползвате за едно ядене.

Да ви е сладко!

Двойно емайлирана касерола 14 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Двойно емайлирана касерола 14 см
8.40 лв.
Виж ››

Малка емайлирана касерола, удобна за приготвянето на по-малко количество храна или сосове за основни ястия. Има незалепващо покритие, което подпомага лесното почистване. Емайлираната касерола е вашето решение за бързо и вкусно готвене.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар