Сьомга с гъби на тиган

29/08/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стековете от сьомга (4 стека) се мариноват в малко лимонов сок (4 с.л.), зехтин (4 с.л.) и розмарин (4 стръка) за 15 минути.

Изпичат се на тиган за 7-8 минути от всяка страна. Когато котлетите са готови, ги премествате в чиния, слагате на топло.

В същия тиган пускате бучка масло и добавяте гъбите, нарязани на филийки, да се задушават в сгорещеното масло (2 с.л.) под капак, докато омекнат

Посоляват се, подправят се с черен пипер. Поръсват се с брашно (1 с.л.) и се разбъркват.

Налива се виното (1 ч.ч.), оставете на котлона 5 мин или докато сосът се сгъсти.

Сьомгата на тиган се поднася се топла със студено бяло вино!

Декорирах моята сьомга с гъби на тиган със сезонните вкусни боровинки и рукола.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар