Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с гъби на тиган

Сьомга с гъби на тиган

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга с гъби на тиган
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Опитайте нещо различно и нестандартно за вашия вкус - сьомга с гъби на тиган, поднесена със сезонни плодове"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 стека
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • розмарин - 4 стръка
  • краве масло - 2 с.л.
  • гъби - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стековете от сьомга (4 стека) се мариноват в малко лимонов сок (4 с.л.), зехтин (4 с.л.) и розмарин (4 стръка) за 15 минути.

Изпичат се на тиган за 7-8 минути от всяка страна. Когато котлетите са готови, ги премествате в чиния, слагате на топло.

В същия тиган пускате бучка масло и добавяте гъбите, нарязани на филийки, да се задушават в сгорещеното масло (2 с.л.) под капак, докато омекнат

Посоляват се, подправят се с черен пипер. Поръсват се с брашно (1 с.л.) и се разбъркват.

Налива се виното (1 ч.ч.), оставете на котлона 5 мин или докато сосът се сгъсти.

Сьомгата на тиган се поднася се топла със студено бяло вино!

Декорирах моята сьомга с гъби на тиган със сезонните вкусни боровинки и рукола.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: