Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Италианско шкембе в доматен сос

Италианско шкембе в доматен сос

Италианско шкембе в доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 500 г
  • доматен сос - 800 мл консерва или пресен
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1/4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина, добавяме нарязаните на ситно лук, морков, целина и чесън.

Задушаваме до готовност и прибавяме шкембето (предварително почистени, измито и сварено) и пържим, докато разбъркваме.

Добавяме сол, черен пипер и виното.

Готвим яхнията, докато виното се изпари, и прибавяме доматения сос.

Доварете шкембето с доматен сос до желаната гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina
Ivelina
Уникално вкусно е по италиански шкембето!Приготвям го често...Браво!
31.08.2019 20:06