Солени мъфини с типово брашно

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
01/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2/3 ч.ч. 20 %
  • сол - 1 щипка /хималайска/
  • черен пипер - 1 щипка /меланж/
  • яйца - 2 бр.
  • олио - ½ ч.ч
  • сирене - 1 и 1/2 ч.ч.
  • каперси - 2 с.л.
  • риган - 2 щипки сушен
  • семена - за поръсване микс
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер или бъркалка разбиваме яйцата заедно със солта. Прибавяме олиото и отново разбиваме много добре.

В заквасената сметана добавяме содата за хляб и разбъркваме добре с лъжичка и като шупне, я добавяме в купата при другите съставки.

Разбъркваме всичко. Пресяваме брашното със сито и го слагаме постепенно и него. Подправяме с черен пипер и риган. Объркваме добре.

Натрошаваме сиренето в купичка. Най-накрая слагаме каперсите и сиренето и отново разбъркваме, на само с лъжица.

Загряваме си леко фурната предварително на 180°C.

Във форма за мъфини слагаме книжни формички. Изсипваме равномерно от кашата за солените мъфини с лъжица. Отгоре ръсим с микс от семена.

Печем за 20 минути до готовност. От кашата стават 12-15 мъфини. в зависимост от големината на формичките. Типовите мъфини не бухват много като с бяло брашно.

Тези солени мъфини с типово брашно стават меки, пухкави и вкусни, хапваме с мляко или чай за закуска, леко солени от сиренето и с интересен вкус от каперсите и ригана.

Да ви сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар