Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжка

TemenuzhkaTemenuzhka
Новак
10
42
33
25
01/09/2019
"Червена леща, която няма запръжка, а само страхотен вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 913
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват на едро в средно голяма тенджера.

Добавят се олиото, солта и водата и се слагат да се сварят добре, след което се пасират (ако пасторът е с метален накрайник, може и директно върху огъня, ако е пластмасов - се дърпа тенджерата малко настрани да отдъхне).

Добавят се бучката масло и щипката риган към супата от леща и се оставя да ври още 2 мин. Отстранява се от котлона.

Мерджемек чорба се сервира топла, може да гарнираме с лъжица гъсто кисело/цедено мляко в края на чинията и стръкче магданоз за цвят.

Добър апетит!

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар