Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжка

TemenuzhkaTemenuzhkaНовак14
01/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват на едро в средно голяма тенджера.

Добавят се олиото, солта и водата и се слагат да се сварят добре, след което се пасират (ако пасторът е с метален накрайник, може и директно върху огъня, ако е пластмасов - се дърпа тенджерата малко настрани да отдъхне).

Добавят се бучката масло и щипката риган към супата от леща и се оставя да ври още 2 мин. Отстранява се от котлона.

Мерджемек чорба се сервира топла, може да гарнираме с лъжица гъсто кисело/цедено мляко в края на чинията и стръкче магданоз за цвят.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар