Чийзкейк с Филаделфия без печене

02/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 281
  • Преглеждания за месеца1281
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за основата
  • бисквити - 150 г
  • краве масло - 75 г
  • за блата
  • желатин - 3 бр. (листа)
  • сладкарска сметана - 350 мл
  • захар - 75 г
  • филаделфия - 350 г
  • за мармалада
  • малини - 150 г
  • захар - 150 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете малините и ги сложете в касерола заедно със захарта и лимоновия сок. Сложете на котлона и изчакайте да заври. Намачкайте ги с дървена лъжица и намалете котлона.

Оставете да ври на тих огън около половин час, като разбърквате периодично. Изключете и прецедете. Оставете да се охлади.

Натрошете бисквитите на дребно. Разтопете кравето масло. Смесете маслото с бисквитите и разбъркайте добре.

Изсипете сместа във форма за торта с падащо дъно и загладете. Оставете в хладилника, докато правите блата.

Накиснете желатина в студена вода за 5 минути или докато набъбне. В касеролка сложете на котлона 100 мл от сметаната заедно със захарта.

Изчакайте да се разтопи, но не и да завира. Махнете от котлона.

Изцедете желатина. Добавете го при сметаната и захарта. Разбъркайте.

В купата на миксера сложете останалата сметана и крема сиренето.

Разбъркайте до меки връхчета, като внимавате да не пресечете сметаната. Добавете желатина и разбъркайте отново. Изсипете сместа върху бисквитите за вашия чийзкейк.

Изсипете мармалада от малини и леко с въртеливи движения разбъркайте бялата и червената смес.

Оставете чийзкейка с Филаделфия в хладилника за една нощ да стегне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар