Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс Кафе и Шоколад

Кекс Кафе и Шоколад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кекс Кафе и Шоколад
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ако ви е писнало от обикновените кексове, направете си необикновен - кекс с кафе и шоколад, с любов от нас за вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • кафява захар - 180 г
  • шоколадови капки - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кафе - 1 ч.ч. нес, студено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло.

Добавете кафявата захар и разбийте с миксер на най-високата степен до гладък крем.

Добавете едно яйце все така разбивайки. Когато се усвои добре от крема добавете другото.

Излейте една чашка студено нес кафе.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете шоколадовите капки. Шоколадовите капки се държат във фризера до използването им.

Размесете и добавете на порции към маслено-яйчния крем. Хомогенизирайте добре. Подмажете и набрашнете форма за кекс. Изсипете приготвената кексова смес. Подравнете.

Изпечете кекса с кафе и шоколад на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Изчакайте 5 мин, преди да извадите кекса от формата.

Поръсете готовия кекс с кафе и шоколад с пудра захар!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: