Италиански ябълков щрудел

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак279413011
02/09/2019
"Канят ли ви да опитате италиански щрудел, вземете си две парчета - доволни ще останете "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 198
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата172
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Към него добавете две яйца, пудрата захар, студеното краве масло, нарязано на парчета. Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.

Замесете меко маслено тесто. Разделете тестото на две еднакви части. Огънете ги в стреч фолио.

Едната част приберете в хладилник, другата във фризера. Оставете ги да се охладят, а междувременно направете плънката.

Обелете и настържете ябълките на едро ренде. Поръсете ги с кафявата захар, 3 с.л. лимонов сок, канела и сложете нарязаните на едро орехи.

Хомогенизирайте плънката. В кръгла тава с размери 26 см застелете хартия за печене. Разстелете равномерно тестото от хладилника. Върху него сложете плънката, подравнете.

С едро ренде настържете върху ябълките тестото от фризера.

Изпечете щрудела на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин.

Извадете изпечения италиански ябълков щрудел и веднага поръсете с пудра, примесена с една ванилия захар.

Изчакайте да се охлади напълно, преди да нарежете!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар