Скариди с бяло вино и чесън

Наталия
Наталия
Новак
23/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 890
  • Преглеждания за месеца548
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скариди - 500 г
  • вино - 150 мл бяло
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на дребно и го запържете в малко мазнина за минута-две.

След това добавете скаридите, дафиновия лист, магданоза и бялото вино. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Не бива да готвите скаридите прекалено дълго време, защото може да станат прекалено жилави. След като виното заври ги оставете за още 10-тина минути на котлона.

Оставете ги за още 5 минути да престоят в соса, за да се смесят добре вкусовете.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
АВБ
АВБ
20.06.2014 19:44
Искам да попитам главата на скаридата маха ли се преди готвенето или не
0
0
пешо
пешо
19.09.2014 14:00
може и да не се маха, мисля.
0
0
Знайко
Знайко
27.06.2013 21:11
Мъж влиза в кухнята при жена си и тя му казва:
- Изпълни веднага съпружеския си дълг!
Той го изпълнява. Жената се връща към кухненската си работа. Мъжът пита:
- Толкова ме обичаш, че не можеше да изчакаш?
Тя отговаря:
- Не, трябваше да сваря скариди, а таймера за 2 мин. се е счупил...
5
0
Косьо
Косьо
25.06.2013 21:14
Скаридите трябва ли преди това да са варени?
1
0
pety kostova
pety kostova
26.02.2014 21:58
не
0
0