gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди с бяло вино и чесън

Скариди с бяло вино и чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495616k
23/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Класическа рецепта за поднасяне на скариди - с бяло вино и чесън"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • вино - 150 мл бяло
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на дребно и го запържете в малко мазнина за минута-две.

След това добавете скаридите, дафиновия лист, магданоза и бялото вино. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Не бива да готвите скаридите прекалено дълго време, защото може да станат прекалено жилави. След като виното заври ги оставете за още 10-тина минути на котлона.

Оставете ги за още 5 минути да престоят в соса, за да се смесят добре вкусовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: