Начин на приготвяне
Нарежете чесъна на дребно и го запържете в малко мазнина за минута-две.
След това добавете скаридите, дафиновия лист, магданоза и бялото вино. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Не бива да готвите скаридите прекалено дълго време, защото може да станат прекалено жилави. След като виното заври ги оставете за още 10-тина минути на котлона.
Оставете ги за още 5 минути да престоят в соса, за да се смесят добре вкусовете.
Коментари
- Изпълни веднага съпружеския си дълг!
Той го изпълнява. Жената се връща към кухненската си работа. Мъжът пита:
- Толкова ме обичаш, че не можеше да изчакаш?
Тя отговаря:
- Не, трябваше да сваря скариди, а таймера за 2 мин. се е счупил...