Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с бяло вино и чесън

Скариди с бяло вино и чесън

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Класическа рецепта за поднасяне на скариди - с бяло вино и чесън"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • вино - 150 мл бяло
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна на дребно и го запържете в малко мазнина за минута-две.

След това добавете скаридите, дафиновия лист, магданоза и бялото вино. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Не бива да готвите скаридите прекалено дълго време, защото може да станат прекалено жилави. След като виното заври ги оставете за още 10-тина минути на котлона.

Оставете ги за още 5 минути да престоят в соса, за да се смесят добре вкусовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

АВБ
АВБ
Искам да попитам главата на скаридата маха ли се преди готвенето или не
20.06.2014 19:44
1
Покажи всички подкоментари
Знайко
Знайко
Мъж влиза в кухнята при жена си и тя му казва:
- Изпълни веднага съпружеския си дълг!
Той го изпълнява. Жената се връща към кухненската си работа. Мъжът пита:
- Толкова ме обичаш, че не можеше да изчакаш?
Тя отговаря:
- Не, трябваше да сваря скариди, а таймера за 2 мин. се е счупил...
27.06.2013 21:11
7
Косьо
Косьо
Скаридите трябва ли преди това да са варени?
25.06.2013 21:14
1
1
Покажи всички подкоментари