Патладжан Ветрило с кайма

03/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо698
  • Преглеждания за месеца697
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам патладжана и с остър нож правя разрези по дължина на патладжана, режа на филийки, като не стигам до края, а оставям филийките свързани към дръжката.

Оставям патладжана в подсолена топла вода, 20-30 минути да си пусне горчивият сок и измивам.

Приготвям каймата, като добавям нарязаните ситно чесънчета, лук, магданоз и пармезан, черния пипер, сол.

Омесвам добре и оставям за 20-30 мин да се овкуси.

След трийсеттина минути измивам и подсушавам патладжана, поставям го в тавичка и във всеки разрез поставям по едно сплескано кюфтенце

(от овкусената кайма)

Заливам с разредено с малко вода доматено пюре или по гъст доматен сос около 80-100 мл.

Пека ветрилото от патладжан във фурната около 50 минути на средна температура до готовност.

Изключително лесна и вкусна рецепта за патладжан Ветрило с кайма ви предлагам.

Добър апетит !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар