Моят сполучлив овчарски пай

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
05/09/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца764
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, нарежете на кубчета и сварете картофите в подсолена вода. Пюрирайте ги, прибавете бучка краве масло и прясното мляко. Объркайте с лъжица до гладка смес. Не използвайте миксер, пюрето ще стане лепкаво!

Нарежете останалите зеленчуци на малки парчета. Сложете ги в тиган с малко зехтин, захлупете съда и задушете до омекване.

Овкусете задушените зеленчуци с щипка магданоз и черен пипер. Намаслете леко дъното на подходяща тавичка. Изсипете половината от картофеното пюре.

Разстелете върху него зеленчуковата плънка, наредете парчета моцарела. Покрийте с останалото пюре.

Подравнете. Поръсете с щедра щипка настърган пармезан. Изпечете пая на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин.

Забележка: може да направите овчарския пай и с кайма, като запържите каймата докато смени цвета си и след това сложите зеленчуците да се задушат!

Поднесете овчарския пай топъл!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар